Sagnlandets sæsonprogram

Det sker i Sagnlandet 2013!

Vinter/Forår
Forår
Sommer/Højsæson
Sensommer
Efterår/Vinter

Vinter/Forår

Egentlig har vi lukket i Sagnlandet om vinteren; og så alligevel ikke. Vi har nemlig en masse spændende tilbud til dig alligevel. Du kan fx tage med husmandskonen Sørine på Fastelavnsridt rundt til Sagnlandets huse fra 1800-tallet. Du kan også besøge os i Påsken, hvor vi farver påskeæg, holder snitteværksted, filtrer små kyllinger og meget mere. Som noget helt særligt kan du tage med på en af vores Temarundvisninger hver søndag i april, hvor du kan opleve Sagnlandet bag kulisserne. Du kan blandt andet få lov at besøge Sagnlandets dragtloft og se vores rekonstruerede dragter fra flere 1000 år.

 

Læs mere her!

 

 

Forår

Når vejret bliver lunere, og træerne springer ud, inviterer Sagnlandet indenfor til en ny sæson. Du kan dagligt besøge vores søde Klappedyr, lede efter gamle sager i vores Arkæologiske Vandsold og meget mere. I Kristi Himmelfarts ferien inviterer vi til Stenalderjagt med bue og pil, og du kan smage Romersk Brændevin. Når Pinsesolen danser, inviterer Vikingerne på en bid mad og husmandskonen Sørine holder Kaffeslabberas. Vi fejrer selvfølgelig også Sankt Hans - og det på ægte jernaldermaner. 

 

Læs mere her!

 

 

Sommer/Højsæson

Mens solen står højt på himlen, indtages Sagnlandet af folk fra alle tider. Mød fx Fortidsfamilierne i Lethra og i Krikkebjerghuse, hvor de lever, som man gjorde for mange år siden. I uge 28 holdes der Vikingemarked, og i uge 30 er det stenalderfolket, der er på spil i Athra. I uge 31 er det Sørine, der inviterer indenfor i Krikkebjerghuse, når Landbo dyrene skal passes. Mens alt dette foregår, kan du prøve kræfter med Krigertræning, eller du leder efter gamle skeletter og skjulte skatte som Arkæolog for en dag. 

 

Læs mere her!

 

 

 

Sensommer

Selvom bladene begynder at falde af træerne, er der stadig fuld gang i Sagnlandet. Vær med når Hundehår spindes til tråd, eller når arkæologien skal udforskes i Alletiders Arkæologi. Find dit gamle strikketøj frem og sving strikkepindene, når der holdes Bindestue i Krikkebjerghuse. Vi slutter sensommeren med et brag af en festaften, når vikingerne inviterer på VikingeGourmet, og Sørine byder på hjemmebrygget snaps.

 

Læs mere her!

 

 

 

Efterår/Vinter

Når skolerne holder efterårsferie, er det tid til, at vikingerne holder Offerceremoni. Det er også tid til, at husmandskonen Sørine skal støbe Tællelys af fedt fra de slagtede får. Når ferien går på hæld, vrimler Sagnlandet med uhyggelige Spøgelser, som du kan møde, hvis du tør. Til Alle Helgen gælder det også om at være modig. Der vågner alle Sagnlandets sørgelige skæbner nemlig op og inviterer på en tur med gys og gru. Året sluttes af med hyggelige Juleweekender, hvor du blandt andet kan lave bolsjer, støbe tin og få et varmt krus øl med smørklat i. 

 

Læs mere her!