Hop på Helleristninger og mød Sankt Valborg - Nyhedsbrev Sagnlandet Lejre maj 2011

Sankt Valborg i Sagnlandet 30. april - 1. maj

Husfolkene i Krikkebjerghuse fejrer Sankt Valborg, som hjælper mod onde ånder og troldtøj. Sørine gør klar til at møde de underjordiske kræfter. Hun ståler sit hus og sin mark, sørger ekstra godt for dyrene og plukker magiske urter.

Vær med til at hakke de magiske urter til en styrkende te, som i tiden omkring Valborgsaften har en helt særlig magisk kraft. Sørine fortæller også historier om Hyldemor og de underjordiske.

Hop på helleristningerne!

Sagnlandet Lejre har fået en helt ny attraktion. Vores tre nye helleristningssten har fundet deres plads i og de store sten på op til 17 tons studeres med alle sanser. Det er tilladt at kravle på stenene og på den måde sanse bronzealderens kunst med fødderne.

Middelalder og Aftenfugle i Sagnlandet After Dark 30. april og 1. maj

Hør professor Brian McGuire aflive myter om den mørke middelalder. Det sker 30. april kl. 17 - 18 i Sagnlandets foredragssal. Foredraget er en del af forskningens døgn og koster derfor GRATIS.

Om aftenen 1. maj klokken 19 - 21 kan I komme med naturformidler Pil Bang Fagerberg rundt i Sagnlandet og møde de vilde fugle. Det koster 40 kroner at deltage i fugleturen, og vi mødes på P-pladsen foran butikken.

 

Skål i skuret 7. - 8. maj

Vær med, når Lethras jernalderfolk laver malt til ølbrygning og starter mjøden op. Vær med at lave vin på romersk vis krydret med honning og smagt til med safran. Mangler du noget at drikke af, så hjælper Potteriets dygtige pottemagere med at lave jeres helt egen kop. Den skal senere brændes så I kan få den med hjem.

Ny Buebane og Lejrejagt

 

Nu åbner Sagnlandets nye buebane ved Skyttehuset i værkstedsområdet. Der er nye skydeskiver at sigte efter og der kommer en udstilling med oldtidens pile og buer. Den 15. maj er et tid til årets Lejrejagt, hvor nutidens buejægere dyster i historisk bueskydning.

Varme hveder og fedtemadder Store Bededag 20. - 22. maj

Der bages, koges og spises hveder og grød fra forskellige historiske perioder. Vi skal også sætte tænderne i landbofamiliens sparekost og restemad, der slet ikke er så ringe endda.

Legendernes Verden - live rollespil 28. - 29. maj

Årets første rollespil handler om digtermjødet. Da aserne og vanerne sluttede fred spyttede de alle i et kar og skabte en mand af spyttet, som de kaldte Kvaser.

Kvaser var så vis, at ingen kunne spørge ham om noget, han ikke vidste. Men to dværge dræbte ham, og de blandede Kvasers blod med honning, så det blev til mjød, og enhver som drikker af dette mjød bliver skjald og vismand.

Sådan er oplægget til Legendernes verden, som i to dage forvandler Sagnlandet til en magisk sagnverden med trolde, dværge og andre væsner. Bliv sminket. Tag med på prøvemission i rollespillet og deltag i hirdtræning.

Dansk vin i butikken!

Prøv en spændende dansk rødvin fra den lokale vinproducent Degnemosegaard i Hornsherred, som i maj måned sælges til 98 kroner mod en normalpris på 125 kroner. Tilbuddet gælder så længe lager haves. Butikken fører også andre vine fra Degnemosegaard og den 8. maj kan I møde vinbønderne som kommer og præsenterer deres vin fra kl. 15 - 17.

Læs mere om Degnemosegaard på www.degnemosegaard.dk

Butikken har også 30 procent rabat på damecardigan i alpacauld til nu kun 348 kroner.

Tjek også:

Skal børnene på lejrskole så tjek skoletjenestens nyeste tilbud ud på:

Følg os på Facebook: